Menu List
MENU
Velkommen
Mogens M. Uhrenholt
Esther Elisabeth Uhrenholt
Konkursen
Eline M. Uhrenholt
Parrets breve
Thellefsine Uhrenholt
Niels Marinus Rahbeck
Øvrigt persongalleri
Selvbiografier
Statistik fra Shellem
Kirkerne i Shellem
Sygdommen
Gravene i Shellem og Numan
Geværet
Konferencerne i Numan
Mindestenen i Westby
FILM - Shellem 1919
FILM - Dr Mogens Uhrenholt
FILM - Torbens Amna-besøg
FILM - Numan 2006
FILM - Centenary Lecture 2018
Tidslinje
Kort
Litteratur
Presse
Links
Tak til
English summary
Book et foredrag
Kontakt

Centenary Lecture, Shellem, 9. nov. 1918

Der gik et suk gennem de op mod 2000 tilskuere, der som en del af fire dages fejring i Shellem af 100-året for Mogens Uhrenholts  grundlæggelse af missionsstationens, overværede foredraget.

– Jeg vil med mit foredrag gerne vise det menneskelige ansigt på en pioner, der næsten har fået helgenstatus hos dem i dag. Et af omdrejningspunkterne i min fortælling er, hvad der drev ham. Hvad fik en landmandssøn fra Øster Uttrup til først at udvandre til USA og senere til Nigeria; ;under Første Verdenskrig, til et ukendt kontinent, fyldt af farer ...? - Svaret skal desværre findes i tragedien, hvilket efterlod et større indtryk på tilskuerne den jubilæumsaften i Nigeria, fortæller Hans Wendelboe Bøcher, der havde sammensat en særlig version af foredraget til lejligheden.

Det var biskop i Gongola Stift, hvor Shellem ligger, der på vegne af LCCN, Den Lutherske Kirke i Nigeria, havde inviteret. Og billedsiden, der består af mere end 200 billeder og 20 minutters film (heriblandt levende billeder fra Shellem i 1919!) blev projekteret op på kirkevæggen på den store kirke, der i dag ligger præcis på det sted, hvor Mogens Uhrenholt byggede sit eget hus i 1918.


Læs mere                                                

Denne side administreres med SmartCMS ® 2008-2021